Fotografiereis naar Zimanga Private Reserve 2019

banner naamloos-2-8.jpg

Land: Zuid-Afrika

Prijs: € 3960

Vertrekdatum: 20/06/2019

Aankomstdatum: 30/06/2019

Min aantal deelnemers: 6

Max aantal deelnemers: 6

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Fotograferen vanuit de hutten van Bence Mate en game drives in Zimanga

 

 

Zimanga private game reserve is gelegen in KwaZulu Natal in Zuid-Afrika. De eigenaar Charl heeft een hart voor Afrikaanse wildlife. Z'n reserve beheert hij samen met rangers die de gedragingen van de dieren op en top kennen. Dit resulteert erin dat je tijdens de game drives soms uit de jeep mag en zo de dieren vanop de grond kan benaderen. Grote telelenzen zijn hier absoluut niet nodig. De rangers rijden tot vlakbij : olifanten, zebra's , giraffen, buffels, impala's, nyala's, kudu's, neushoorns, wild dogs, warthogs, cheetah, leeuwen,... en noem maar op.

 

Wanneer zo een gedreven persoon als Charl beroep doet op 'de' natuurfotograaf bij uitstek Bence Mate om fotografiehutten te ontwerpen dan weet je dat dit een topconcept is. Bence heeft een onnoemelijk talent voor het 'zien' van dieren. Zijn visie en blik op de dieren resulteert in hutten van waaruit je het Afrikaanse wildlife kan fotograferen vanuit een hoek waar mening mens stil van wordt.

Zelf had Ann het geluk deze hutten te mogen uittesten samen met Bence en enkele andere buitenlandse natuurfotografen. De manier bij uitstek om de visie van 'de meester' te leren kennen en begrijpen.

 

De topperiode voor Bence om op deze locatie wildlife te fotograferen is de Afrikaanse winter, dewelke samenvalt met onze zomer. Vandaar dat wij gekozen hebben om deze trip in juni te laten doorgaan.

Het is droog, heel droog. De dieren hebben dorst en zijn makkelijk terug te vinden bij de waterpools. Op wel doordachte plaatsen heeft Bence hier z'n hutten laten bouwen. Rekening houdend met achtergrond, lichtinval, …

 

Gedurende 7,5 dagen hebben we een ranger en jeep ter beschikking. Bewust kiezen we voor een kleine groep nl 6 personen. We fotograferen tijdens een ochtendsessie en een avondsessie afwisselend vanuit de hutten of vanuit onze jeep.

De fotografiehutten zijn allen voorzien van comfortabele en makkelijk wendbare stoelen. Statieven en gimbalheads zijn aanwezig.

Tijdens de game drives heeft de fotograaf een hele bank voor zich ter beschikking. Dit betekent dat u zowel links als rechts makkelijk kan fotograferen. De jeeps zijn open. Dus u heeft ook perfect zicht op wat voor en achter de jeep gebeurd.

 

We verblijven in het reserve in een gloednieuwe lodge. Dit betekent dat tussen de fotosessies in u de keuze heeft : fotograferen op het afgesloten domein van de lodge of uw foto's bespreken met Ann. Af en toe wat bijslapen of lekker niets doen kan uiteraard ook. We beginnen immers vroeg aan onze dag en eindigen meestal rond 23u.

 

Alle aanwezige fotohutten, stuk voor stuk ontworpen door Bence, zijn integraal voor ons beschikbaar : lagoon theater hide, mkhombe drinking hide, bhejane drinking hide, overnight hide, vulture hide, bee eater hide,..

 

programma :

 

do 20 juni 2019 : reisdag

 

vrij 21 juni 2019 : aankomst in Durban en transfer naar Zimange private game reserve

 

zat 22 juni – vrijdag 28 juni 2019 : we maken optimaal gebruik van de verschillende fotografie hutten van Bence Mate en doen game drives met onze persoonlijke ranger

 

zat 29 juni 2019 : afhankelijk van onze vlucht kunnen we nog een ochtendfotosessie inplannen om daarna voldaan van al dat moois en overladen met volle kaartjes terug te keren richting België.

 

zon 30 juni 2019 : reisdag

 

Datum : 20 – 30 juni 2019

Prijs : 3960 euro

eenpersoonsoptie : op aanvraag

inschrijven voor : 1 oktober 2018

niveau : beginnende en ervaren fotografen

comfort : normaal tot comfortabel

conditie : makkelijk

minimum aantal deelnemers : 6

maximum aantal deelnemers : 6

aantal dagen : 11 dagen

 

inclusief

verblijf in lodge, alle maaltijden tijdens ons verblijf ter plaatse, niet alcoholische dranken, begeleiding van natuurfotograaf Ann Coppens , rangers ter plaatse, garantiefonds

 

exclusief

alle nationale en internationale vluchten, alcoholische dranken, reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering ( deze zijn ten zeerste aangeraden ), aankopen van persoonlijke aard, transportkosten van en naar luchthaven in België, fooien 

Deze reis is volboekt maar aarzel niet om ons toch nog te contacteren.