2021 Fotografiereis Zimanga

Zimanga slider

Land: Zuid-Afrika

Prijs: € 4350

Vertrekdatum: 02/06/2021

Aankomstdatum: 12/06/2021

Min aantal deelnemers: 6

Max aantal deelnemers: 6

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Fotograferen vanuit de hutten van Bence Mate en game drives in Zimanga

 

 

Zimanga private game reserve is gelegen in KwaZulu Natal in Zuid-Afrika. De eigenaar Charl heeft een hart voor Afrikaanse wildlife. Z'n reserve beheert hij samen met rangers die de gedragingen van de dieren op en top kennen. Dit resulteert erin dat je tijdens de game drives soms uit de jeep mag en zo de dieren vanop de grond mag benaderen. Grote telelenzen zijn hier absoluut niet nodig. De rangers rijden tot vlakbij : olifanten, zebra's , giraffen, buffels, impala's, nyala's, kudu's, neushoorns,  warthogs,hyena's, luipaarden,... en noem maar op.

 

Wanneer zo een gedreven persoon als Charl beroep doet op 'de' natuurfotograaf bij uitstek Bence Mate om fotografiehutten te ontwerpen dan weet je dat dit een topconcept is. Bence heeft een onnoemelijk talent voor het 'zien' van dieren. Zijn visie en blik op de dieren resulteert in hutten van waaruit je het Afrikaanse wildlife kan fotograferen vanuit een hoek waar mening mens stil van wordt.

Zelf had Ann het geluk deze hutten te mogen uittesten samen met Bence en enkele andere buitenlandse natuurfotografen. De manier bij uitstek om de visie van de master te leren kennen en begrijpen.

 

De topperiode voor Bence om op deze locatie wildlife te fotograferen is de Afrikaanse winter, dewelke samenvalt met onze zomer. Vandaar dat wij gekozen hebben om deze trip in juni te laten doorgaan.

Het is droog, heel droog. De dieren hebben dorst en zijn makkelijk terug te vinden bij de waterpools. Op wel doordachte plaatsen heeft Bence hier z'n hutten laten bouwen. Rekening houdend met achtergrond, lichtinval, …

 

Gedurende 7 volle dagen en 2 halve dagen ( namiddag op aankomstdag en voormiddag op vertrekdag ) hebben we een ranger en jeep ter beschikking. Bewust kiezen we voor een kleine groep nl 6 personen. We fotograferen tijdens een ochtendsessie en een avondsessie afwisselend vanuit de hutten of vanuit onze jeep. Tussen de fotografiesessie's is er tijd voor fotobespreking en uitleg over Lightroom bewerking.

De fotografiehutten zijn allen voorzien van comfortabele en makkelijk wendbare stoelen. Statieven en gimbalheads zijn aanwezig. 

Tijdens de game drives heeft de fotograaf een hele bank voor zich ter beschikking. Dit betekent dat u zowel links als rechts makkelijk kan fotograferen. De jeeps zijn open. Dus u heeft ook perfect zicht op wat voor en achter de jeep gebeurd.

 

We verblijven in het reserve in een gloednieuwe lodge. Dit betekent dat tussen de fotosessies in u de keuze heeft : fotograferen op het afgesloten domein van de lodge of uw foto's bespreken met Ann. Af en toe wat bijslapen of lekker niets doen kan uiteraard ook. We beginnen immers heel vroeg aan onze dag (5u) en eindigen meestal rond 23u.

 

Alle aanwezige fotohutten, stuk voor stuk ontworpen door Bence, zijn integraal voor ons ter beschikking : lagoon theater hide, mkhombe drinking hide, bhejane drinking hide, overnight hides ( Tambodi en Umgodi ), vulture hide, bee eater hide,..

 

programma:

 

woe 2 juni 2021 : reisdag

 

do 3 juni 2021 : aankomst in Durban en transfer naar Zimange private game reserve

 

vrij 4 juni – do 10 2021 : we maken optimaal gebruik van de verschillende fotografie hutten van Bence Mate en doen game drives met onze persoonlijke ranger

 

vrij 11 juni 2021 : afhankelijk van onze vlucht kunnen we nog een ochtendfotosessie inplannen om daarna voldaan van al dat moois en overladen met volle kaartjes terug te keren richting België. 

 

zat 12 juni 2021 : reisdag 

 

Datum: 2 - 12 juni 2021

Prijs: 4350 euro

eenpersoonsoptie: 275 euro (enkel 2 beschikbaar)

inschrijven voor: 1 oktober 2020

niveau : beginnende en ervaren fotografen

comfort: normaal tot comfortabel

conditie: makkelijk

minimum aantal deelnemers: 6

maximum aantal deelnemers: 6

aantal dagen: 11 dagen

 

inclusief

verblijf in lodge, luchthavenvervoer in Africa, alle maaltijden tijdens ons verblijf ter plaatse, water-koffie-thee, begeleiding van natuurfotograaf Ann Coppens , fotobespreking en tips voor fotobewerking, rangers ter plaatse, garantiefonds

 

exclusief

alle nationale en internationale vluchten, alcoholische dranken, frisdranken, reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering ( deze zijn ten zeerste aangeraden ), aankopen van persoonlijke aard, transportkosten van en naar luchthaven in België, fooien 

Deze reis is volboekt maar aarzel niet om ons toch nog te contacteren.