2021 Fotoreis beren en landschappen in Slovenië

ACP -43

Land: Slovenië

Prijs: € 2250

Vertrekdatum: 26/08/2021

Aankomstdatum: 02/09/2021

Min aantal deelnemers: 5

Max aantal deelnemers: 6

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

2021 Fotografiereis beren en landschappen in Slovenië

 

Wie Slovenië zegt denkt aan de grillige pieken van de Julische Alpen, ongerepte bergketens, mysterieuze grottenstelsels, snel stromende riviertjes, uitgestrekte bossen en pastorale landbouwgebieden. Zelfs Beethoven liet zich voor zijn Pastorale inspireren door de Sloveense landschappen. Een klein land, maar met zo een verscheidenheid aan prachtige natuurgebieden.

In deze ongerepte mooie natuur vinden we verschillende grotere Europese diersoorten : lynxen, wolven, wilde zwijnen, steenbokken, gemzen, verschillende hertensoorten maar vooral beren. Deze hebben hun toevlucht gezocht in het rustig bergmassief tussen Kroatië en Slovenië.

Ook kleinere diersoorten en (roof)vogels zijn hier massaal aanwezig.

De bevolking koestert hun land, de natuur en de dieren. Ze zijn heel gastvrij en ontvangen ons als fotografen met open armen.

 

Heel graag neem ik jou mee om dit prachtige land te ontdekken. Zoals steeds heb ik een programma samengesteld waarbij we de mooiste plaatsen bezoeken. Ook het fotograferen van beren staat centraal tijdens deze trip. Er zijn verschillende fotohutten van waaruit we de beren kunnen fotograferen. Elke dag biedt nieuwe fotomogelijkheden.

In het veld ben ik erbij om jou te helpen met je instellingen, technieken,... Ook het selecteren en de nabewerking van je beelden is belangrijk. Hiervoor deel ik graag mijn kennis met jou.

 

Praktisch

do 26/8 : We nemen het vliegtuig richting Ljubljana en verplaatsen ons verder zuidwaarts met de wagen. Richting beren. Indien mogelijk ( qua aankomstuur ) fotograferen we in de late namiddag/ vroege avond al de beren.

vrij 27/8: In de voormiddag fotograferen we een groot meer op 20 min rijden van ons guesthouse. In de namiddag fotograferen we de beren tot zonsondergang

zat 28/8 : We nemen in de voormiddag de tijd om onze foto's eens grondig te bekijken. Voor wie dit wil, geef ik wat uitleg over Lightroom bewerking. Of misschien fotografeer je liever vogels in de buurt van het guesthouse.

In de late namiddag staan we weer klaar om de beren in het bos op te zoeken en vast te leggen op onze geheugenkaartjes.

zon 29/8 : in de voormiddag rijden we naar een prachtig ( deels verwilderd ) bos met kabbelende riviertjes. Hier oefenen we onze technieken van lange sluitertijd, meervoudige belichting, ..

In de namiddag maken we ons klaar voor een laatste berenshoot.

ma 30/8 : Na het ontbijt rijden we richting Noord Slovenië. De Julische Alpen vormen het decor voor de komende dagen. Nadat we ingecheckt zijn in ons hotel fotograferen we de Vintgar kloof. 's Avonds nemen we de tijd voor fotobespreking en fotobewerking.

di 31/8 : Voorzien van een lekkere lunch trekken we vandaag Triglav National Park in. We rijden de mooiste bergpas af en nemen voldoende tijd om de fenomenale bergpieken en dalen te fotograferen. Op bijna 2000m hoogte houden we oren en ogen open opzoek naar steenbokken en gemzen.

woe 1/9 : Ook vandaag trekken we er een hele dag op uit met ons fototoestel. Watervallen, magische bossen, bergketens boven de 2000m hoogte, ...We halen het maximum uit onze camera's en lenzen. 's Avonds nemen we de tijd voor fotobespreking.

do 2/9 : moe, voldaan en voorzien van volle geheugenkaartjes keren we huiswaarts

 

 

Praktisch

Datum : 26 aug – 2 sep 2021

Prijs : 2250 euro

eenpersoonsoptie : 195 euro ( beperkt beschikbaar )

Inschrijven voor : 1 oktober 2020

niveau : beginnende tot ervaren fotografen

comfort : comfortabel

conditie : makkelijk

opmerking : heb je last van hoogtevrees laat het me dan vooraf weten

minimum aantal deelnemers : 5

maximum aantal deelnemers : 6

aantal dagen : 8

 

inclusief

autovervoer in Slovenië, verblijf in guesthouse en hotel, alle maaltijden tijdens ons verblijf ter plaatse, niet alcoholische dranken, begeleiding van natuurfotograaf Ann Coppens, fotobespreking en tips voor nabewerking, gebruik van de diverse berenhutten , alle toegangsgelden, toeristentaks, garantiefonds

exclusief
vluchtkosten, alcoholische dranken, reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering ( deze zijn ten zeerste aangeraden ), aankopen van persoonlijke aard, transportkosten van en naar luchthaven in België

Deze reis is volboekt maar aarzel niet om ons toch nog te contacteren.