2021 Fototrip naar Farne eilanden en Bass Rock

180606 Farne eilanden-3216.jpg

Land: Engeland en Schotland

Prijs: € 1840

Vertrekdatum: 17/06/2021

Aankomstdatum: 23/06/2021

Min aantal deelnemers: 4

Max aantal deelnemers: 4

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Ann Coppens

Fotografie trip naar Farne eilanden en Bass Rock

 

De Farne eilanden is een groep Engelse eilanden gelegen buiten de kust van Northumberland. Ze worden onderverdeeld in twee groepen : de binnenste en de buitenste eilandengroep. Inner Farne behoort tot de binnenste groep en is het dichtst bij het vasteland gelegen. Staple Island behoort tot de buitenste eilandengroep.

 

De Farne islands of ook wel het Walhalla voor de vogels genoemd is de favoriete plaats van vele natuurfotografen. In de zomer strijken hier meer dan 150.000 vogels van 290 verschillende soorten neer. Tussen al die vogels vinden we gelukkig nog plaats om ons statief op te stellen en onze camera's volop te laten klikken. Bereid je maar voor op het maken van duizenden foto's.

 

Soorten als noordse stern, visdief komen hier veelvuldig voor. Tussen de rotsen broeden : aalscholvers, zeekoet, gewone alk, drieteenmeeuw, … Op het eiland zelf word je overweldigd door de grappige papegaaiduikers. Een lust voor het oog om deze dieren te kunnen observeren en fotograferen. Een hele uitdaging wordt het om de duikende alken, zeekoeten, papegaaiduikers, .. vast te leggen tijdens onze boottochten naar de eilanden.

 

Natuurlijk zijn de papegaaiduikers de favoriet van menig vogelaar, maar vergeet toch zeker niet de zeekoeten, alken, sternen, meeuwen,.. op uw kaartjes vast te leggen. We kunnen tot vrij dicht bij de dieren komen en daarom zijn de hele lange lenzen niet echt nodig. De paden op de eilanden zijn aangeduid en zo storen we de dieren ook niet. De vogels zijn gewend aan de vele bezoekers in de kolonie en ze gaan gewoon hun eigen gang. Een schitterende natuurbeleving die prachtige foto's oplevert. Niet enkel de vogels stelen hier de show. Honderden nieuwsgierige grijze zeehonden zitten op de eilanden en zwemmen rond onze boot.

 

Bass Rock, een uit de zee rijzende rots, is gelegen in Oost Schotland. Niet alleen zien we hier prachtige kustlijnen, maar Bass Rock is de grootste broedplaats voor de jan-van-genten of gannets.

Jan-van-genten zijn grote sierlijke zeevogels die broeden op de richels van steile kliffen of rotsen. We fotograferen hen vanop het water. De ideale locatie om perfect zicht te hebben op de broedende vogels, maar ook om getuige te zijn van hun spectaculaire duikvluchten achter vis. 

Bass Rock is een unicum voor elke vogelfotograaf.

 

 

Praktisch

 

do 17 juni

We vertrekken in België richting Nederland. U kan met de begeleider meerijden naar de haven van IJmuiden.

 

do 17 juni-vrij 18 juni

De nachtboot brengt ons naar Newcastle. Ondertussen kunnen we kennismaken en voor wie wil vanop de boot de kustlijn met z'n honderden vogels fotograferen.

 

Vrij 18 juni

In de ochtend komen we aan in Newcastle. Na een korte autotrip bereiken we het havenstadje Seahouses. We checken vlug in en nemen het eerste bootje richting eilanden.

 

zat 19 juni en zon 20 juni en ma 21 juni

2 dagen benutten we tenvolle om onze doelgroepen in hun schoonheid en actie vast te leggen. We spenderen onze dag, zolang als toegelaten, op Inner Island en Staple Island. Een lunchpakket nemen we mee en op één van de eilanden is toiletvoorziening. 's Avonds genieten we van een lekkere maaltijd en delen onze ervaringen van die dag.

1 dag rijden we met de wagen richting  Schotland. Duizenden Jan-van-genten verwelkomen ons wanneer we met de boot rond deze indrukwekkende rots varen. Ongetwijfeld vul je hier je geheugenkaart met broedende, vliegende, naar vis duikende, ... jan-van-genten. 

Deze sierlijke vogels laten indrukken na die onbeschrijfbaar mooi zijn.

 

di 22 juni

Deze ochtend besteden we in de haven van Seahouses. We gaan opzoek naar eidereenden en genieten van de vogels die in de haven rondhangen. Voor wie wil gaan we op zoek naar de prachtige Engelse landschappen. Rond de middag nemen we afscheid van Seahouses en rijden richting Newcastle.

 

di 22 juni - woe 23 juni

De nachtboot brengt ons tegen de ochtend terug naar IJmuiden. Van hieruit is het nog een eindje autorijden richting België.

 

 

Datum : 17 juni – 23 juni 2021

Prijs : 1840 euro

Eenpersoonsoptie : 360 euro

Inschrijven voor : 1 april 2020

niveau : beginnende tot ervaren fotografen

comfort : comfortabel

conditie : makkelijk

minimum aantal deelnemers : 4

maximum aantal deelnemers : 4

aantal dagen : 7

 

inclusief

alle transport, overnachtingen in Seahouses en op boot, alle taxen en toegangsrechten voor eilanden, alle maaltijden ter plaatse, niet-alcoholische dranken, begeleiding van natuurfotograaf Ann Coppens, bespreking foto's en tips voor fotobewerking, garantiefonds

 

exclusief

alcoholische dranken, alle maaltijden en dranken op nachtboot (IJmuiden- Newcastle en Newcastle-IJmuiden), reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering ( deze zijn ten zeerste aangeraden ), alle tips voor lokale medewerkers, aankopen van persoonlijke aard